Burkoló  árak  | Kapcsolat 
    Terasz burkolat lejtése

Terasz burkolás burkoló lapjainak lejtése.

0670 349-5412 

szerző: BurkolóBoy (B.J.F.)

A terasz burkolat tetején, ha rosszul van elkészítve a terasz burkolás, esőzés után sokáig megáll a víz. Ezek a tócsák maximum a kisgyerekeknek tetszenek. Nekik még jó móka ebben tapicskolni. Ám a család többi tagjának már sok gondot okoz a trehányul kivitelezett burkoló munka. Itt elsősorban a burkolat lejtésének hiányára gondolok, mert ezen kívül még számos terasz burkolás hibát el lehet követni. ?

A burkolatra nézve miért olyan káros a lejtés hiánya?


Nem csak esztétikai problémáról beszélhetünk. A kialakult tócsákból nagyobb mennyiségben szivároghat víz a burkoló lapok alá! Még ha tökéletes állapotban van a terasz burkolás fugái, bizonyos mértékben akkor is átszivárog a csapadék. A terasz lejtésre azért van szükség, mert ez biztosítja az automatikus vízelvezetést a felszínről. Ennek hiányában a huzamosabb ideig felületen tartózkodó vízből sokkal több víz szivárog át a burkolat szerkezet belsejébe. Természetes körfolyamatként az oda bejutó csapadék később el is párolog, ám ha a bejutott vízmennyiség túlzott, akkor a víz a burkolat alatt összegyűlik. Télen a bejutott víz megfagy, ami a víz térfogat növekedésével párosul. Ez pedig olyan hatást gyakorol a járó lapokra, mintha feszítővassal a burkolatot feszegetnénk. A következmény: felfagyás!
A bejutó víz ezenkívül beázásokat eredményez. Ezzel a káros hatással sok terasz tulajdonos találkozik.
A terasz lejtésének hiányából fakadó felgyorsult vízbejutáson kívül még számos természeti erőnek ellen kell állnia a terasz burkolásnak. A megfelelő lejtés kialakításáról, a terasz vízszigetelés mikéntjéről olvashat, ha kattint a kék szavakra

Amennyiben az alábbi burkoló témák valamelyike is érdekli Önt, kattintson a kék szövegre!
Fürdőszoba: Terasz: Lépcső: Homlokzat: Kerítés:

Budapest és környékén precíz burkolás:

0670 349-5412


Köszönöm megtisztelő figyelmét!