kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba felújítás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel A-Z ig egy kézben!

Burkolat váltás két különféle burkolat között!

Burkolat váltásról akkor beszélünk, ha egy adott felületen két különbőzö anyagú, méretű burkoló anyag találkozik, vagy a találkozó burkolatok síkjai eltérnek egymástól.

Burkolat váltás

okos ötletek

Nagyító alatt a Burkolat váltás információk:Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, precíz burkolás!

Burkolat váltás

Nem a burkolás mintákra gondolok:

burkolat váltás


A burkoló lapok színei és méretei, vastagsága, sőt az anyagai is eltérhetnek egy burkolaton belül, ha díszítő burkolás mintát készítünk. Ez esetben a burkolat átvezetésére ugyanaz a fuga szolgál, mint ami a burkolat többi részét is képezi. Inkább olyan burkolatra gondolok, ahol a hidegburkolat és a meleg burkolat találkozik.

burkolat váltás hajlított


A faanyagú parketta tágulása miatt, meghatározott rést, (dilatáció) kell hagyni a kerámia és parketta között. Vastagságbeli különbségek is keletkezhetnek parketta és kerámia burkoló járólapok között. Így a keletkező rést el kell takarni, a magasságkülönbséget meg át kell vezetni, hogy akadálymentesen lehessen közlekedni az elkészített burkolaton. A burkolatban lévő váltás alakzata a fantázia és a hely adottságainak szüleménye, ezért a burkolatváltónak követnie kell a legbonyolultabb nyomvonalat is.

burkolat váltás hajlított
burkolat váltás hajlított

A takarás céljára használt burkolatváltónak hajlíthatónak is kell lennie. Szerencsére többféle burkolatváltó közül választhatunk. Elhelyezési módjuk szerint, két nagy csoportba oszthatjuk őket. Amikor a kész burkolatra utólag ragasztjuk, vagy amikor a hidegburkolat alá beágyazzuk. Minden esetben a burkolat készítőjével is egyeztetni kell a burkolat váltóról, nehogy olyat vásároljon a tulajdonos, amit nem lehet helyes módon beépíteni! Burkolatváltók képeit és beszerzési forrásait megtalálhatja az ezzel foglalkozó weboldalamon!