kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba felújítás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel A-Z ig egy kézben!


Fürdőszoba bemutatók, fürdőszoba felújítás utáni kőrkép!

Fürdőszoba felújítás: Bambusz burkolat család

bambusz burkolat mosdópult
bambusz burkolat család
fürdőszoba mosdó
fürdőszoba polcok

A bambusz burkoló lap család elemeinek felhasználásával készült ez a zöld, halvány sárga és barna burkoló lap színekből készített fürdőszoba burkolás. Több díszítő elem is megjelenik a burkolat kialakításban. Ebben a fürdőszoba burkoló munkában a mosdó építésére is sor került. A kád környéki épített polc a fürdőszoba helység díszítését is szolgálja. A mennyezeti és a rejtett világítás a tágasnak ható teret tovább növeli.

Zöld, -kréta sárga, -barna fürdőszoba burkolat
Zöld - sárga - barna fürdőszoba csempe

A többféle méretű és színű csempézés teszik igazán egyedivé, és egyben moderné is a fürdőszoba falait, az épített mosdót valamint a kádat. A beépített kád felett található díszcsempe megtöri az egyszínű, egyszerűnek ható csempével leburkolt falat, a magát a kádat takaró barna csempe egyhangúságát pedig egy igazán különleges bordűr lezárással oldottuk meg. A felhasznált burkoló lap színek igazi harmóniát adnak a fürdőszobának, hiszen a barna, a bézs, és a zöld burkolat színek tökéletesen illenek egymáshoz, valamint egy kicsit a föld színeivel, a kinti természetet is becsempésztük ebbe a fürdőszobába.

Mosdó pult a fürdőszobában

A burkoló padlólapokat se hagytuk meg egyszerűen zöld színűnek. Fürdőszoba burkolás alkalmával oda is beillesztettünk néhány barna padlólapot, mellyel elértük a fürdő helyiség még nagyobb színösszhangját. A színek választása azért is volt fontos itt, hogy illeszkedjenek a fürdőszobában található sötétbarna gerenda oszlophoz.

tető tartó
fürdőszobai mosdó

A felülről érkező megvilágításnak, valamint a körbeburkolt fürdőszoba ablaknak köszönhetően egy igazán világos helyet alkottunk meg. A fürdőbe beépített nagy méretű burkoló lapok síkjába sülyesztett tükrök igazán tágas tér hatását keltik: ahogy belépnek a fürdő helyiségbe, hirtelen nem lehet eldönteni, hogy hol is végződik pontosan a fürdőszoba

fürdőszoba dísz virág

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!


Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Barna és bézs színek a fürdőszoba felújítás után:

wc beépítés sarokban kialakítva
kád beépítés
bézs barna fürdőszoba
bész barna mosdópult

Egy átlagosan kis alapterületű fürdőszoba is berendezhető oly módon, hogy a zsúfoltságot elkerülve mindenre, amire szükség van helyet kapjon. Egy érdekes wc elhelyezési megoldással ismerkedhet meg ennek a fürdőszoba mustrálásakor. Egy újabb példán keresztül az épített mosdó változatról is tájékozódhat. Fürdőszoba burkolás képeken keresztül pedig a rejtett világítás élményére is rávilágítunk.

fürdőszoba wc arokba építve
sarokba épített wc mögött falfülke

A fürdőszoba tervezésekor az volt a cél, hogy ki lehessen használni a hely adta lehetőségeket úgy, hogy mutatós és kényelmes is legyen egyben a fürdőszoba.

A fürdőszobában lévő wc, szokványos elhelyezési megoldásoktól eltérően, hogy a wc ne foglaljon jelentős helyet, a fürdőszoba bejáratával szemközti sarokba beforgatva helyeztük el. A rejtett kivitelű wc tartály sarokba építve adta a további ötletet is.

beépített wc felett polcok

A kád környezetébe mindenféleképpen szükséges a piperék elhelyezését szolgáló polc, így a wc tartály mögötti helyből lett kialakítva egy falfülke, amely teljes értékű pakolási lehetőséget nyújt. További polcok is épültek a sarokba, melyek rejtett világítással hangulatos megvilágításba helyezhetők. Ezekre a sarok polcokra leginkább díszítés jelleggel lehet különféle csecsebecséket elhelyezni.

A rejtett tartályú wc mellé közvetlenül a beépített kád került Az aszimmetrikus kád még különlegesebbé teszi a helyiséget, mint egy sima, ovális kád, és valljuk be: sokkal kényelmesebb is a benne való fürdőzés.

beépített kád

A fürdőszobában a mosdókagyló, és a fali wc között egy ablak található, mely a kialakított további fénytechnikával tökéletesen világossá teszi a fürdő minden pontját. A kád elhelyezésének hála pedig, nem láthatnak a kíváncsi tekintetek semmit a kád használójából.
A kád elő fala egy belépővel és így keletkező rejthető világítással kombinálva épült meg. A burkoló munka során, a kád és a wc burkolat egyhangúságát megtörve, a színazonos mozaik csempével egészült ki. Az ilyen burkolat kombináció mindig jó hatással van a fürdőszoba enteriőrre.

fürdőszoba

Ebben a fürdőszobában a barna, és a krém, bézs csempézés színek dominálnak, mellyel tökéletes harmónia uralja a teret.

A fali, bézs csempék közül tökéletesen kiemelkedik és kitűnik a sötétebb, barna csempével leburkolt kád, fali wc, épített mosdó, és a mosdó mellett kialakított polc is.
A mosdó építés mindig izgalmas burkoló feladat. Egy épített mosdó összetettsége a végtelenségig fokozható, ezért a burkoló kreativitás olyan remekműveket produkál, ami nem csak a használhatóság szempontjából, de a fürdőszoba látványosság felöl közelítve is megérdemli a kitűnő helyezést. A süllyesztett és bordűr segítségével keretezett tükör, a burkoló lapokkal érvényesülő polc üvegajtóval mind szemet vonzó gyöngyszem, melyet érdemes otthonunkban őrizgetni.

mosdó mellett épített polc
éptett mosdó

Sok család csak azért mond le az ilyen remek látványosságról, mert azt gondolják, hogy a fürdőszoba kis alapterület emiatt, nem megvalósítható zsúfoltság hatása nélkül. Mivel a fürdőszoba berendezései közül senki sem nélkülözheti a mosdó meglétét, ezért kézenfekvően már csak az a kérdés marad tervezéskor, hogy milyen legyen a mosdó és az mennyibe fog kerülni. A képeken látható épített mosdó építési anyag és munkadíja összesen nem érte el a hasonló kinézetű, de csak lapszerelt mosdóbútor bekerülési és összeszerelési árát. Még a látványban is jóval felülmúlja vásárolt társát. Ha belegondolunk, hogy a fürdőszoba környezethez tökéletesen harmonizáló mosdó építhető ami ráadásul teljesen az igényeknek megfelelően alakítható ki, és ha már láttunk is élőben ilyen bútort fürdőszobában, akkor semmi kétség a döntés mindig az építés mellett szól!


A legfontosabb berendezési tárgyakat jó fekvésben elrendezve szabad tér nyílik a bejárat felől. Ha egy ilyen berendezésű fürdőszobában vagyunk, az összhang elfeledteti a fürdőszobák sokszor adott kis méretét!

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!


Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Fürdőszoba felújítás: Bézs és barna burkolás

bézs barna burkolás
zuhanyzó fülke
épített zuhanyzó kabin falakkal
épített wc

Bézs szín kedvelőit most egy olyan fürdőszoba burkoló munkáihoz invitálom, ahol a lábazat és záró sor sötét barna színű csempével van burkolva. A természet közelségét idéző virágmintás csempézés valóságos életet kölcsönöz ennek a fürdőszoba burkolatnak. Az épített zuhanyzó kényelmes méretével és a mosógép beépített bútor "álcázással" teszi használhatóvá és egyben tetszetőssé is ezt a fürdőszobát. Ismerkedjen meg a részletekkel is!

épített polcok fürdőszobában
épített zuhanyzó

Egyrészt, mert a fürdőszobába lépve a barna és a bézs kombinációja eleganciát, a virágmintás csempék a természet közelségét idézik, másrészt ez a fürdőszoba alapos tervezése után kezdődött csak az építés. A tervezés elengedhetetlen kezdő folyamata a fürdőszoba burkolás munkának. Itt minden bútor épített jellegű és hidegburkolattal ellátott.

épített polcok mosdó pulton
radiátor
tükör

Vegyük sorba mi is került ebbe a fürdőszobába. Itt van elsőként a mosdó és környéke. A fali mosdó lefolyó takaróval ellátott kivitelben különállóan van a falra felszerelve. Mellette lévő épített pult legfőbb szerepe a mosógép eltakarása, de emellett polc rendszer is építve lett. Üveg polcok osztják meg a rendelkezésre álló részeket, ezen kívül még egy homokfújt üvegajtós résznek is helyet szorítottunk.

A fürdőszoba sarokba a lehető legoptimálisabb helykihasználással egy épített zuhanyzó készült. A zuhany tálca burkolás kis méretű burkoló lapokkal, míg a zuhanykabin oldalsó fala eltérően a fürdőszoba többi falától, bézs színű csempével készült. A fürdőszoba más részein sötét barna csempe lábazat rész található, így a zuhanyzó burkolás egy kicsit kifejezi valaminek a belsejét. Csak a bordűr tagolja a zuhanyzó burkolás csempéit, ugyanabban a magasságban, mint máshol A zuhanyzó belső burkolás tisztaságnak ható megoldása, gyengéden elkülöníti a zuhanyzót a többi bútortól. A zuhanykabin kétszárnyú üvegajtót kapott, ami ugyan befelé nyílik, mégis kényelmes közlekedést biztosít.

zuhanyzó ajtóval
sarokba épített zuhanyzó

Fali wc szolidan meghúzódik a sarokban. Csempe burkolattal rejtett öblítőtartálya tetszetős látványán kívül, még hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. A wc öblítése utáni töltődés alig hallatszik.


beépített vc

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Bézs színek az elegáns fürdőszoba felújítás alapkövei:

épített mosdó több lépcsős
épített mosdó mozaik homlok fallal
zuhanyzó alacsony tálcával
falsík alatti wc

Mit kezdhet a fürdőszoba falán kívűl elhelyezkedő csatorna és más csövekkel? Nézze meg ezt a fürdőszoba burkoló munkát! A csövek eltakarása a mosdópult és polcok építésével valósult meg. Észre sem venni hogy kényszer szülte ezt az építés módot. A fürdőszoba burkolat bézs színének egyhangúságát a sötét tónusú mozaik burkolás teszi izgalmasabbá. Nagy tükör, fali wc, zuhanyzó, és épített mosdópult, minden amire szükség lehet itt megépült.

zuhanzó kabin
zuhanyzó két ajtóval

A fürdőszoba berendezésekor a cél egy nagyobb, üres tér kialakítása, és a zsúfoltság elkerülése volt, így kád helyett egy zuhanykabin lett elhelyezve a sarokba. Mivel a fürdőszobát az egyszerűség és a letisztultság jellemzi a legjobban, ezért az ide kiválasztott zuhanykabin sincs túl bonyolítva, így egy sima üveglapú kabinra esett a választás, fehér színű zuhanyzótálca vízgyűjtővel. A zuhanyzó tálcához illeszkedő és a fürdőszoba csempézés felületére rejtett módon rögzített üvegfal mindkét irányban zsanérokkal üvegajtót tart. Ez a két zuhanykabin üvegajtó, kényelmes bejutást biztosít a zuhanyzó belsejébe.

falsíkba épített wc

A zuhanyzó melletti üres falszakasz adott helyet a rejtett tartályú fali wc-nek

A wc burkolás egyhangúságát megtörve, a wc tartályát rejtő csempézés lezárására, domború motívumokkal készített bordűr lett ragasztva. Ezzel a falszakasszal szemközti oldalra a mosdókagyló, és az azt tartó mosdópult épült.

Mivel ezen az oldalon mennek le a lefolyók a felső emeletekről, ezért a fürdőszoba falának síkjából egy jelentős kiugrót kellett eltakarni, úgy beépíteni, hogy ne legyen akadályozó és a szemnek se tűnjön fel ez a csonkaság. A mosdópult építési módjával, a pult alakzatával sikerült elterelni a figyelmet, ráadásul a hasznosítható térből is sikerült a legjobbat kihozni. A csövek eltakarása jól jött, egy síkból kiemelkedő, ezáltal erősebben kihangsúlyozódó mosdó pult és felette lévő fali csempézés környezetbe süllyesztett tükör megépítéséhez.mosdó pult
épített mosdó bútor

Mivel a fürdőszoba falat pont középen osztja meg a lefolyó, amit takarni kellett, ezért tökéletes szimmetrikus elhelyezéssel lehetett a mosdó és környezetét megépíteni. A gránitpult alá helyezhető mosdó választás több szempontból is előnyös, mivel a tisztántarthatóság, és az esztétikus megjelenés erősen befolyásol bárkit, aki a fürdőszoba berendezést, ezt a mosdóbútort használja. A kerekített akadályok nélküli egybefüggő gránit lap és a mosdó ívét követő mozaik burkolás is ezt a célt szolgálja. Tehát a mosdókagylót egy hatalmas mosdópult veszi körül, pakolási lehetőségeket kínálva. Diszkrét bútorajtóval elzárt rész olyan nagy területet ad, amelybe a fürdőszobában általában használt dolgok nyomtalanul eltüntetők.

épített mosdó pult gránit lappal
gránit lapos épített mosdó

A mosdópult mellett szimmetria hangsúlyozása képen, és hogy a piperéknek is hely kerüljön, polcok építése szinte kötelező volt. A polc széle hasonlóan a mosdóbútor homlok felületéhez, bézs színtől jól kiemelkedő barnás színű mozaik burkoló lapokkal lett kirakva. A mosdó feletti tükör körüli bordűr színe teljesen összeolvad a környező fürdőszoba csempézés burkoló lapjaival, mégis a domború mintái szemet vonzó kiegészítésként funkcionálnak. Ezek a díszítő csempézés módok egyedivé és hangulatossá teszik a fürdőszoba enteriőrt. A fürdőszoba felújítás fő színei a barna és a bézs árnyalatai voltak, mellyel egy nagyon letisztult és elegáns fürdőszobát alkottunk meg.
A mosdópult feletti polcok szélét, valamint a mosdókagyló szélét aprókockás, sötétbarna mozaik csempével burkoltuk le, ezzel még egyedibbé, és hangulatosabbá téve a fürdőszobát. Mivel leginkább világos színű és árnyalatú csempék vannak használva mind a falon, mind pedig a padlóburkolaton, így belépve egy igazán világos, és természetes hatású fürdőt kaptunk.

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Fürdőszoba felújítás barnás és bézs színekkel:

díszítő burkolás fürdőszobában
mosdó polcokkal
zuhanyzó
fürdőszoba mennyezet sziget

A fürdőszoba burkolás érdekességeként a "betét" színnek használt burkoló lap színek a mennyezeten is folytatódnak. Ezzel a belsőépítészeti megoldással remek játékosság vihető az egyhangú hétköznapokba! Az összhang teremtésben nélkülözhetelen, ráadásul igényesebbé is teszi a fürdőszoba falaira választott burkolatot.

bézs barna fürdőszoba burkolás

Az itt látható fürdőszoba alapterülete sokkal inkább mondható kicsinek, mintsem nagynak. Így itt is alaposan át kellett gondolni a használati tárgyak, berendezések elhelyezését. A vásárolt zuhanykabin füst színű zuhanyajtóval jól illeszkedik a fürdőszobát burkoló csempézés színeihez.

zuhanyzó kabin


A zuhanykabin mellé került a fali wc, rejtett tartállyal és egy olyan belsőépítészeti megoldással, amire sokan nem gondolnak. A wc tartály szerkezetét burkoló lapokat elbíró stabil vázzal kell körbeépíteni, ebből adódik egy ilyen megoldásra a lehetőség. A wc környezetében kevés hely szokott lenni.

beépített wc feletti épített falfülke

Az a falfülke, amit a wc-t tartó szerkezet meghosszabbításaként kreatív, helykihasználó módon meg lehet építeni, jól jön, amikor elérhetően kell elhelyezni mondjuk a pót wc papírt. De akár a wc illatosító vagy valamilyen dísztárgy is elhelyezhető rajta.

A zuhanyzó és a wc-t magába foglaló fürdőszoba fallal szemközti oldalra került a falra szerelt mosdókagyló. A mosdó mellé kialakítottunk egy három részes polc rendszert, hogy a napi rutinhoz szükséges tárgyakat lehessen kényelmesen elhelyezni.

mosdó

Mint a legtöbb fürdőben, itt is a mosdó fölé került egy nagyobb tükör, mely az esztétikus külsőn túl még nagyítani is tudja a helyiség területét. Ha a csempék színét nézzük, ezúttal a bézs és a rozsdabarna burkoló lap színek, és ezek árnyalataival egy egyedi és mutatós fürdőszobát alkottunk. A két szín azon túl, hogy nagyon illik egymáshoz, egy különleges harmóniát is teremt a fürdőszobában. Néhány helyen ismét használtunk dísz csempét a burkolás alkalmával. Így a tükör alsó és felső szélét, a fali wc feletti részt, valamint a fali csempét is sikerült úgy érezzük kicsit még jobban feldobni. A csempézés során a két szín nagyon sok lehetőséget adott nekünk a különböző színkombinációk kipróbálásra. A padló burkolás viszont egyszínű sötét árnyalatú csempével lett kirakva azért, hogy a fali és a padló rész tökéletesen elkülönüljön egymástól, és ne legyen túl harsány se a fürdőszoba.

fürdőszoba dísz burkolás

A burkoló munka folyamataként a fali csempék közé olyan fugát választottunk, amely teljesen összeolvad a csempézés színével, a leburkolt padlólapok közé pedig egy kicsit sötétebb, barnás színt, amely jobban viseli a koszolódást.
Erőszeretettel használjuk a fürdőszoba burkolaton kívűl a mennyezetet áthidaló, színben csempézéssel azonos sávok festését. Ezek a sávok érdekesebbé, sőt elegánsabbá is teszi a helységet. Ezen kívül helyet ad azoknak a fényforrásoknak, amelyekre szükség lehet. A fürdőszoba mennyezetébe, egy sorba több spot lámpa is került, ezen kívül a tükör fölé egy plusz lámpát is helyt kapott, hiszen, ha a tükör nincs jól megvilágítva, akkor gyakran felesleges árnyék jelenik meg használatakor az arcon és a nyakon egyaránt.

fürdőszoba mennyezet világításA fürdőben még egy ablak is van, mellyen sikerült elérnünk a célunkat, és egy kifejezetten világos hangulatú fürdőt kaptunk.

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Fürdőszoba felújítás bézs és fekete burkolással:

mosdó tükörrel
fürdőszoba mosdó
zuhanykabin
beépített wc

Több épített bútor is megtalálható ebben a fürdőszobában. Mosdópult, épített szekrény, ülőke, és a nélkülözhetetlen, falfülke, mind helyet kapott az alapvetően bézs színekből komponált fürdőszobában. Bézs és fekete csempe kombinációja elegáns külsőt nyújt, amit a mosdó gránit pultja még inkább megerősít. Nézzen be!

virágos mintás burkolat

A fürdőszobában található épített szekrényekre gondolok, melyből három is készült. Tulajdonképp a rendelkezésre álló helyek beépítésével nyertük ezeket a remek pakoló helyeket. Így a fürdőszoba bútor egyik része megoldódott. Ezek az épített szekrény bútorok nem csak pakolásra alkalmasak, hanem kivitelezésükkel a fürdőszoba enteriőrt is jelentősen befolyásolják. A fürdőszoba bútor belsejébe helyezett tárgyak nem látszanak mivel a bútor ajtaja homokfújt üvegbetéttel készültek. Ez a megoldás praktikus, hiszen a szem elől elrejti a bútor tartalmát.

virágos mintás burkoló lap
zuhanyzó háttér burkolás

A fürdőszoba viszonylag kis mérete miatt és a tulajdonosok szokásai mentén tervezve kád helyett zuhanykabin lett beépítve. A fürdőszoba alapterületét tekintve a bejárat jobb oldalán az ablak melletti sarkot foglaltuk le a zuhanyzónak. De, hogy egy "csavar" is legyen a dologban, úgy épült a zuhanyzó fala, hogy mögötte keletkező tér alkalmas lett beépített szekrény bútor kialakítására. A zuhanyzó burkolás pedig úgy lett készítve, hogy markáns virágmintás motívumokkal azonnal szemet szúrjon. A virág mintában található fekete fehér szín kombináció a környezet vaj színétől erősen elkülönül. Ráadásul a zuhanyzó áttetsző íves üvegfalán keresztül teljes pompájában látható.

zuhanyzó ülőke készítés

A zuhanyzó mellett lévő másik oldalon lévő rész is teljesen beépült. Egy falfülke kapott helyet, amibe egy ülő alkalmatosság készült A falfülkében lévő íves kialakítású ülőke és a mozaik csempe burkolás szintén látványosságot teremt. Így a fantázia eme szüleménye többszörösen is hasznos lett.


A bejárat baloldalára került a kényelmes méretű mosdó pult. A mosdó pakoló felületet biztosító pultja gránit lapból, íves és lekerekített megoldással készült. A gránit már önmagában is jelenség, így nem csoda hogy ebbe a fürdőszobába lépve bármerre is nézünk, tátva marad a szánk.

épített mosdó bútor

A mosdó bútor két alapvető alapanyagból készült. A pultrész a már az előbb is említett gránit lapból és az ezt tartó szerkezeti részből, amelyik fekete színű mozaik burkoló lapokkal van burkolva. Az íves mosdópult a mozaik lapokkal egy egységet képeznek. Ugyanebben az ívben készült az utólag behelyezett fa alapú mosdó szekrény, mely szintén feketeszínű, selyemfényű festést kapott. Az ajtó foganytú egyben a kéztörlő tartására is alkalmas, ráadásul a krómozott fogantyú elegánsnak hat a fekete háttérben.

mosdó pult gránit lappal
fürdőszoba mosdó

A mosdó elengedhetetlen kelléke a tükör süllyesztve a burkolás helyére lett ragasztva. Ez a tükör elhelyezési megoldás praktikus mivel a burkoló lapok ára és a burkolás ára is megspórolható ezen a területen. A tükör előtt tartózkodó személyeket egy állítható lámpatest és annak fényforrása segítségével lehet célzottabban megvilágítani.

wc a fürdőszobában
fürdőszoba wc

A fürdőszoba utolsó bemutatásra kerülő berendezése a wc a mosdó mellett kapott helyet. A szemek elől rejtett wc tartálya további szerkezeti ötlet megvalósíthatóságát vetette fel. Legtöbbször teljesen megfeledkeznek fürdőszoba felújításkor a tervezők a wc feletti keletkezett tér belsőépítészeti hasznosításáról. Márpedig ez a tér remekül hasznosítható, ami ennek a fürdőszoba falán úgy valósult meg, hogy a wc tartályt rejtő szerkezet tovább építésével felfelé egy falfülke, oldal irányú építéssel pedig egy épített mosdó bútor lett készítve. Az ilyen elfeledett terek beépítésével jutott a család egy igen jól összehangolt külsővel és tartalmi berendezéssel ellátott fürdőszobához.

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Fürdőszoba felújítás: fekete-fefér burkoló lapokkal

fürdőszoba fekete színekben
mozaik falfülke burkolás
mozaik burkolat wc hátsó falán
mozaik burkolás

Rektifikált (pontos méretre igazított) magas fényű burkoló lapokkal készített fürdőszoba burkolat elegáns külsőt biztosít. A polírozott burkoló lapok felülete tükörként veri vissza a fényt, amivel tovább fokozódik az a méltóság, amit a választott színösszetétel is csak megerősít. Ismerkedjen meg ezzel a fekete fehér fürdőszobával!

fekete - fehér burkolás a fürdőszobában

Él csiszolt és polírozott burkoló lapokkal készült ez a fürdőszoba, minőségi kerámia mozaik díszítéssel. A burkoló lapok mérete 60x30, a burkoló lapok fugatávolsága pedig 1 mm. A burkoló lapok ugyan rektifikáltak (pontos méretre vágott), mégsem szabad a fürdőszoba szalonokban sokszor helytelenül javasolt zárt fugatávolsággal elkészteni a fürdőszoba burkolatot. Már az 1mm is kompromisszum, hiszen a fugagyártók ajánlata szerint a helyesen elkészített fuga 2mm szélességtől kezdődik. Mivel a burkoló lapok igen közel vannak egymáshoz és annak ellenére, hogy ez a burkolat árában a felső szinthez közelít, mégis felszíni síkbeli problémákat mutatott, a burkolás a normális munkaidő kétszeresét igényelte. A többlet munkaidőt a burkoló lapok síkba igazítása és az élvédők fordított elhelyezése okozta.

aljzat burkolás sorok kitűzése
kontakt ragasztás

Fürdőszoba burkolat síkba igazítása: A megfelelő aljzat előkészítés után a burkoló lapok kontakt ragasztással kétoldali kenéssel lettek elkészítve. A burkolandó felület és a burkoló lapok is meg lettek kenve ragasztóval. Ezzel a burkolás technikával biztosítható a tökéletes tapadás.burkolat sík igazítás
burkolat ékelés

A burkoló lapok síkba igazításának ellenőrzéséhez nélkülözhetetlen élvonalzó segítségével a burkoló lapok "görbeségéből származó hibákat ékeléssel korrigáltuk. A burkoló lapok 1-1mm-es síkbeli eltérését kiküszöböltük az ékek feszítésével: A többlet burkoló munkaidőt igénybevevő burkolás módszer eredményeként, a fürdőszoba burkolata, teljesen sík felületet kapott. A másik technikai megoldás, ami több burkolás munkaidőt igényelt, az él védők fordított elhelyezése volt. Az volt a kívánalom ügyfél részéről hogy az élvédőket szemből nézve minél kevésbé láthatók legyenek.

falfülke
falfülke díszes mozaik háttérrel

Ehhez viszont a burkolás menetén kellett változtatni. A pontos illesztés kialakításához (mindenhol 1mm fuga távolság van!) lézeres bemérés szükségeltetett. A precíz burkoló munkának köszönhetően a végeredmény, hálás ügyfelet eredményezett.

Még egy szó a mozaikról is: A fürdőszobában lévő wc elkülönülését és persze a fekete burkoló lapok egyhangúságának megtörését szolgáló mozaik burkolat a falfülke burkolatában is jelen van.

Így készült el ez a remek tetőtéri fürdőszoba!

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!


Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Fürdőszoba felújítás: fekete fefér piros burkoló lapokkal

olaszos furdőszoba
fürdőszoba rejtett szekrény
beépített kád falfülkével
épített mosdó

Olasz divat irányzat egyik alkotó színe a fekete, fehér és a piros. Egyszerű, de ugyanakkor jelentős kontrasztot adó színek, szinte megbabonázzák az embert. Egy kicsinek nem mondható fürdőszoba elegáns burkolat összeállításával ismerkedhet a fürdőszoba felújítás, burkolás képek segítségével.

beépített kád flfülke háttérben
beépített kád mögötti tés hasznosítása szekrénynek

Az olasz egyik divat irányzatára jellemző jegyek ennél a fürdőszobánál a színekben tükröződnek. A fekete fehér komor kontrasztját a piros remekül elfeledteti. Az alkalmazott burkoló lapok túlnyomó többségben a tisztaságot árasztó fehér színben pompázik. Ehhez párosul a fekete, mellyel felettébb hangsúlyozni lehet a színek kontrasztjába állított berendezéseket.

kád falfülke szpot világítással
beépített kád hosszanti burkolással

A nagy alapterület ellenére a legtöbb adódó lehetőséget kihasználva a belsőépítészet munkák úgy lettek kialakítva, hogy rejtett polcok alakuljanak ki. A nagy hely lehetőséget adott például a beépített kád mögötti tér kialakítására. Fürdéskor igen hasznos a kádat övező süllyesztett falfülke, melyekre nem csak a tisztálkodáshoz szükséges piperék, de még díszítés célját szolgáló csecsebecsék elhelyezését is biztosítja. A hangulati megvilágítást a falfülke felső burkoló lapjaiba rejtett spot lámpák biztosítják.

fürdőszoba rejtett szekrények
wc melletti rejtett szekrény

A kád mögötti maradék térben pedig egy komoly pakolási lehetőséget biztosító szekrényt lehetett kialakítani. A szekrények belseje a pakolás rendszerezéséhez szükséges kényelmi eszközöket tartalmazza. A rejtett szekrények ajtaja pedig magas fényű piros színű fóliával van kasírozva. Magas fénye jól igazodik a fürdőszoba burkoló lapok magas fényéhez.

fürdőszoba burkolás piros és fehér, fekete szinekkel
fali wc és bide

Wc, bide, és megint egy újabb falfülke. Ez a falfülke is nélkülözhetetlen, hiszen a bide használatához tisztálkodó szerekre van szükség, amit legjobb elhelyezni a kéz közelbe. A falfülke a lehető legjobb megoldást kínálja erre a célra. A süllyesztett kivitelű fali wc szerkezete miatt kínálkozik a lehetőség ennek a kialakítására. Sokan nem gondolnak a falfülkék áldásos jelenlétére és az ilyen adódó alkalmakat elmulasztanak kihasználni. A wc szeparálása céljából a zuhanyfülke úgy lett építve, hogy takarást biztosítson a fürdőszoba bejárata felöl. Ez a fal egy felől jó takarást biztosít, másfelől a piros színekben pompázó virágmintás csempézés ízlésesen feldobja a fürdőszoba hangulatát.

épített mosdó bútor
épített mosdó pult

A mosdó és a mosdó szekrény is épített kivitelű. A burkoló lapokkal együtt is csak 7cm vastag szerkezeti falak karcsú vonalakat kölcsönöznek az épített jelleg ellenére is. A két mosdó kényelmes tisztálkodáshoz ad lehetőséget egy nagyobb létszámú családnak is, megszüntetve a várakozás kínos perceit.
fürdőszoba belülről
mosdó bútor
beépített kád

Gyűjtsön fürdőszoba felújítás ötleteket többi fürdőszoba oldalaimról is!

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, vízszerelés és burkolás!További felújított fürdőszobák: (hamarosan!)

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet, burkolás!

Szakmai tanácsadás
telefonon is!

kapcsolat