kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba felújítás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel A-Z ig egy kézben!


Mozaik burkolás, mozaik burkolatok készítése

A mozaik burkolat annak köszönheti varázsát, hogy használatával feldobható a legegyszerűbb burkolás is. Egyedi, változatos megjelenést, igazán hangulatos burkoló munkát lehet megteremteni segítségével, de felhasználásával akár művészi alkotások is születhetnek. A mozaik burkolás kreatív lehetőségei a lakás bármely területén nélkülözhetetlenné teszi alkalmazását!

Nincs még egy olyan burkoló anyag, aminek olyan sokrétű felhasználhatósága lenne, mint a mozaik burkoló lapoknak. Szó szerint csak a fantázia szab határokat ennek az anyagnak, de egy kiváló burkoló szakember a mozaik burkolattal biztosan életre kelti a benne rejlő lehetőségeket.
A mozaik burkolat anyagának, felületi struktúrájának és színének kimeríthetetlen tárháza áll rendelkezésre.
Vannak üveg, kő, kerámia alapú mozaikok, amelyek az apró kockaformától a kör, téglalap, háromszög formákig változatosságot biztosít, amihez a felület szín és strukturális kialakítások kombinációja is hozzájárul.

Mozaik burkolás

Alkalmazzon Ön is bátran mozaik burkoló lapokat, mert azzal a burkolattal, amit nap, mint nap látni fog, csodákat tehetünk!

fürdőszoba mozaik burkolás munkák
fürdőszoba felújítás
fürdőszoba zuhabnyzó mozaik burkolás munkák
mozaik burkolat felhasználása fürdőszobában

A mozaik lapok ára se riassza el Önt, mert bár sokszor súlyos árat kérnek egy-egy mozaik lapért, mégis érdemes utána számolni! Ha például egy fürdőszoba bordűrt helyettesítjük mozaik burkoló lapokkal, akkor mindjárt kimondottan olcsó is lesz a mozaik burkolat amellett, hogy kinézetben is felül múlhatja a kész bordűröket.

Mozaik burkolás előkészítés

Mozaik burkolás előtt alapos előkészületek szükségesek. Mivel a (üveg) mozaik burkoló lapok 3 - max. 4mm-es fogas lehúzóval készített ragasztóágyba kerülnek, az igen vékony burkoló ragasztó réteg miatt semmiféle síkbeli korrigálásra nincs lehetőség. Ezért a mozaik burkolat felületén a legkisebb síkbeli egyenetlenségek is meglátszanak. Tökéletes, glettelt minőségű hordozó felületre van szükség ahhoz, hogy tetszetős mozaik burkolás legyen a végeredmény. Fokozott figyelmet kell fordítani a síkok kiigazítására, a
felület kiegyenlítésre, mert aki ezt elmulasztja és mozaik ragasztás közben próbál síkbeli igazítást végezni, az pórul jár.

Mozaik burkolás előkészületeként az egy felületen használt burkoló alapanyagok vastagságából eredő különbségeket is figyelembe kell venni. Ez akkor kerül előtérbe, amikor egy vastagabb kerámia burkolat mellé közvetlenül a vékonyabb üvegmozaik burkolás kerül. Az anyagok vastagságából eredő eltérését és a burkoló ragasztás vastagság különbségét is ki kell számítani és az üvegmozaik burkoló lapok alatt először fel kell tölteni ezt a különbséget.

Törtmozaik minták készítése előtt vázlatra és teljes skicc burkoló tervrajzra is szükség lesz. Mozaik alakzatokat külön hálóra is ragaszthatunk, amit majd később a burkolás folyamán használunk fel. De a kerámia burkolás felrakása előtt szükség van a pontos mozaik nyomvonal feltüntetésére is, mivel a felrajzolt nyomvonal alapján lehet elkészíteni a kerámia burkolat hátterét, majd bele helyezni a mozaik mintázatot

tört mozaik burkolás munkák
tört mozaik burkolás díszítés

Ezzel a vágási sorrenddel precízebb kontúrok is elkészíthetők.


Mozaik burkolás ragasztása

Mozaik burkoló lapok ragasztó anyag választása a mozaik anyagától függ. Kerámia mozaikot a kerámiákhoz használt flexibilis csempe ragasztóval, míg az üveg alapú mozaikot epoxi ragasztóval, vagy tapadást fokozó adalékanyaggal dúsított fehér színű cementalapú ragasztóval kell felragasztani. A hordozó felület lehet bármilyen anyagból, csak a ragasztó fajtáját kell igazítani hozzá.
A mozaik lapokat természetesen nem egyenként kell elhelyezni ragasztáskor.

Három féle képen vannak rögzítve kisebb táblákat alkotva a mozaik lapok. A mozaik lapok hátulján hálóval, mozaik burkolat lapok színén fóliával vagy papírral.
Az ilyen kiszerelés meghatározza a felhasználhatóságot is. Ugyanis a hálóra rögzített kivitelű üveg mozaik lapokat nem szabad felhasználni például medencékben, fagyveszélynek kitett helyeken! A hálós kiszerelésben árusított üveg mozaik lapok hátuljára a háló folyékony műanyaggal van rögzítve. Az üveg mozaik hátsó felületén lévő háló ragasztása szinte a teljes felületet elfedi. Ez a ragasztó azonban víz és fagy hatására elveszíti tapadását. Ráadásul az erős ragasztónak már nem marad hely, ahol közvetlenül érintkezhet az üveg mozaik csempe anyagával, így csak a háló ragasztó anyagával fog érintkezni!

Másik kiszerelési mód, amikor az üveg mozaik színére ragasztanak ideiglenes jelleggel fóliát vagy papírt. A ragasztást követően érdemes mielőbb ezt a fóliát, de főleg a papír réteget eltávolítani, mert az egyenetlenül felragasztott mozaik lapocskák így még időben felfedezhetők és korrigálhatók. A fóliát kézi melegítő segítségével fellágyítva megkönnyíthetjük a leszedés folyamatát, míg papír esetén áztatás vezet eredményre. Bármelyiket is csináljuk az biztos, hogy a mozaik ragasztás próbája is lesz egyben. Ilyenkor kiderül mennyire ragasztottunk megfelelően. Az elégtelenül leragasztott mozaik burkoló lap azonnal feljön, ahogy elkezdjük eltávolítani a fóliát vagy a papírt.


Mozaik burkolat kreációk:


Hogyan alkalmazzunk mozaikot?

Bárhogyan! Csak legyen!
A mozaik burkoló lapok képesek megszüntetni az egyszínű, egyszerű burkoló lapok egyhangúságát.
Lehet függőleges, vízszintes csíkokkal, falszakasz mozaik burkolás mintával megtörni az egyhangúságot.

függőleges irányú mozaik burkolás oszlop

Mozaikkal körül ölelni valamit, például a tükör keretezése is rendkívül látványos megoldás!

mozaik burkolás tükör keret

Fürdőszoba falfülke, polc hátterét mozaik burkolattal feldíszíteni. Ezzel a megoldással jobban kiemelkedik az épített polc!

falfülke mozaik burkolat háttér

A mozaik burkolat jelentősen kiemeli azt a részt, ahol alkalmazzuk, így a beépített kád előlap burkoló anyagaként, elegáns és figyelemfelkeltő megoldást választhatunk.

kád előlap mozaik burkolás
beépített kád mozaik burkolattal
kád íves mozaik burkolat

Épített mosdó bútorok homlok felületét is díszítheti mozaik burkoló lap.

épített mosdó mozaik burkolás lapokkal
mozaik lapok díszítik a mosdó és polc felszínét

A mozaik burkolat rendkívül alkalmas finom hajlatok, íves kialakítások burkoló anyagaként.

boltív mozaik burkolás

Kiemelendő a területet, az aljzaton folytatódó mozaik burkolás, egyedi megoldást produkál.

mozaik burkolás kád és padlón
aljzat érdekes mozaik burkolás megoldása

Mintára vágott burkolatból mozaik képet is készíthetünk.

kép tört mozaik burkolattal
teknős kép mozaik burkolás
krokodil kép mozaik burkolás

Fürdőszoba mozaik burkolás egész művészi szinten is elkészíthető, ahol a tört mozaik 3 dimenziós mozaik burkolás technikával van elkészítve:

tört mozaik burkolat
művészi mozaik burkolat
fürdőszoba mozaik burkolás
tört mozaik kép burkolás
3d mozaik burkolás
valódi 3d mozaik burkolás
epitett mossdó tál
3d mozaik burkolás
valódi 3d mozaik burkolás
tört mozaik kép tükör körűl burkolás
tört mozaik dísz burkolás
valódi 3d mozaik burkolás