kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba felújítás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel A-Z ig egy kézben!


Bordűr burkolás készítés mozaik burkoló lapokból, természetes kövekből.

Fürdőszoba burkolat legdrágább része a burkolás díszítés céljára vásárolható bordűr, listello.
A bordűr szerepe a különböző színű burkolatok elválasztásánál is szerepet játszik, vagy épp ha burkolat magasságokat akarunk elosztva tagolni, akkor is szóba jöhet. De díszítésként használjuk süllyesztett tükör, vagy falfülkék szegélyező részeknél,mosdópultok homlokfalánál,beépített kádaknál, stb.
Sokszor a bordűr annyiba kerül, mint a többi teljes burkolat együttesen. Ezért rögtön adódik a kérdés:

Hogyan készíthetnénk bordűrt saját kezűleg?

Készítsünk bordűrt saját kezűleg!

okos ötletek

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, precíz burkolás!

Fürdőszoba felújítás: Bordűr készítése házilag!

Először azt vizsgáljuk meg, hogy a valóságban mennyit költünk fürdőszoba burkolás munkálatainál bordűrre.
Ezt úgy érthetjük meg, ha a boltban kapható bordűr árát kivetítjük négyzetméter árrá. Ekkor már tudunk viszonyítani a többi burkoló lap árához, és bizony meglepő eredményt kapunk.

Vegyünk számításainkhoz alapul egy olcsónak számító 25x6cm méretekkel gyártott bordűrt. Négyzetméterben kifejezve, átszámolva: 0,015 négyzetméter.
Amennyiben ennek az egy darab bordűrnek az árát 500Ft-tal számoljuk (valjuk be, ez valóban az olcsó kategóriát fedezi) akkor, ha egy egész négyzetmétert vennénk belőle, 33.333Ft-os négyzetméter áron vásároljuk azt meg.

30.000Ft-ért tudja Ön, hogy milyen gyönyörű burkoló lapokat lehet vásárolni, amit felszeletelve bordűrként is alkalmazhatunk?
Jobb, ha utána néz az ilyen árfekvésű lapoknak, mert biztos hogy nem fogja a boltban kapható bordűrt megvenni!
Mivel nagyságrenddel szebb bordűr készíthető az elit burkoló lapokból, és még egyedibb hangulatot is teremthetünk vele, ezért érdemes foglalkozni ezzel a gondolattal.

Bordűr, vagy listelló készíthető ezekből az exklúzív burkoló lapokbólKülönleges technológiákkal készült kerámiából, üvegből, vagy ezek kombinációjából, fél drága kőből, márványból szinte bármiből készítenek burkoló lapokat.

Bordűr összetört burkoló lapokbólÖsszetört különböző színű burkoló lapokból is remek bordűr készíthető:

Legolcsóbb megoldás bordűr készítésére az egyébként kiválasztott burkoló lapok más árnyalatainak felszeletelése. Legtöbb csempe alkalmas arra, hogy felszeletelve bordűrt készítsünk belőle. Csíkokra szeletelve, meg kell csiszolni a szélüket és már is kész a bordűr.

Bordűr természetes kövek felhasználásávalBordűr természetes kövekkelTermészetes kövek alkalmazása is tetszetős látványt eredményez:


Precíz fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, igényes burkolás!
Fürdőszoba bordűr készítés a burkolat legdrágább eleme helyett!