kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba felújítás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel A-Z ig egy kézben!


Burkolatterv készítése burkolás munkák megkezdése előtt!

Burkolat terv nélkül készített burkolás esztétikai hibákat fog magába rejteni.
Hiányában, nem lesz tökéletes az elkészített burkolat.
Úgy érezni, hogy valami nem stimmel, de csak közelebbről vizsgálva fedezhetők fel a hibák!

Burkolat terv

okos ötletek

Nagyító alatt a Burkolat terv információk:Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, precíz burkolás!

Burkolat kiosztás, burkolatterv

A burkolat tervben papíron történik a burkolás kiosztás munkája. Azért, hogy a tervezés és a valóság találkozzon, a burkolat tervezése precíz hozzáállást kíván!
Vannak írott - íratlan szabályok, amelyek megtartásával elérhető a lehető legoptimálisabb burkolat lap kiosztás.
De mivel számtalan dologra kell egyszerre figyelemmel lenni, ezért szinte mindig kompromisszumokat is kell kötni!

A szímmetria szabályának alkalmazása elengedhetetlen az esztétikus megjelenéshez, mégis néha fontosabb szempont alapján kell döntenünk.
A feltűnőbb helyek kiemelt figyeleme a szimmetria elvét is felboríthatja. Viszont amit feledtébb fontos megtartani az az egész lapok látványa felső sorban és pozítív sarkokban.

Ugyanígy fontos a vékony csíkok kerülése is.
Esztétikai hiba egy burkolaton, ha a sarkokban az utolsó sor vékony csíkban végződik. A kis burkoló lap csíkok arról árulkodnak, hogy a burkoló elkezdte a csempék vagy járólapok ragasztását az egyik fal tövétől és a végére nem gondolva az utolsó sor már csak egy vékony csík lett.

Egy fürdőszobában számtalan körülményre egyszerre kell figyelni!

A burkoló lapok kezdő sorainak magasságának meghatározása hatással van például az épített kád homlok falának látványára.
Itt sem szép, ha a kád pereme alatt egy vékony csík fut végig.
A burkolat kiosztásnak a mosdó és tükör helyzetére is figyelemmel kell, hogy legyen.
A burkolat pozícionálására előre van szükség a fürdőszoba falfülkék kialakításánál is. Sőt, hogy fokozzuk, az ablakokat határoló szélekre, épített polcok helyére, és még sorolhatnám, mi mindenre kell egyszerre figyelni!

Egy jól megtervezett fürdőszoba burkolatnál nem fordulnak elő szembetűnő esztétikai hibák a burkolatban.
Bár igaz, hogy mindenre nem lehet egyszerre figyelemmel lenni. (csak ha már a ház tervezésénél is figyelemmel voltak a leendő burkolatra, ami a tervező precizitását igényli, de valljuk be, ez ritkán fordul elő)

Ezért némi kompromisszumot azért kellhet kötni.

Az okos döntéshez viszont végig kell gondolni a teljes burkolatot, amikor már ki lehet választani azokat a burkoló lapok kiosztásából eredő hibákat, amelyek kevésbé feltűnő helyre kerülnek.
Legyen az nappali vagy fürdőszoba burkolás, de terasz burkolásnál és a lépcsők burkolásánál is szükség van a körül tekintő burkolat kiosztásra. Hiányában nézegethetjük a csúnya vékony csíkocskákat!