kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba felújítás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel A-Z ig egy kézben!

Terasz burkolás, terasz burkolat készítés

Terasz burkoló szakember minden tudására szükség van ahhoz, hogy a terasz burkolás probléma mentesen hosszútávon is élvezhető terasz burkolattá váljon. A terasz burkolás külső, azonnal látható jegyei, mint a szép kivitelezés, épp oly fontos, mint az a terasz burkolás titok, amit ismernie kell egy kiváló burkoló szakembernek. Valahogy a tartósságot biztosító terasz burkolás technika titkát kevés burkoló ismerheti, mivel a terasz burkolat az, amivel a legtöbb probléma merül fel!

Hogyan készül a tartós terasz burkolat?
Ehhez adnak támpontokat a terasz burkolással kapcsolatos írásaim

Terasz burkolás

Terasz burkoló kép keretbe diagonál burkolás
Terasz burkolás sík felületre
Erkély keretes halszálka burkolás, klinker burkoló lapokkal
Terasz burkolat szőnyeg burkolás mintával

Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, precíz burkolás!

Terasz burkolás

tartós terasz burkolás

Tartós terasz burkolás a burkoló munkafolyamatok pontos betartásának eredménye. Megfelelő lejtés és sík felület hiányában ezek pótlással elő kell segíteni a burkolat tartósságát! A terasz burkolás technikák szintén hozzájárulnak a hosszan élvezhető terasz burkolat elkészítéséhez.
Terasz burkolás folytatás...


Terasz burkolat felfagyás!

terasz felfagyás

Terasz felfagyás? Ez a veszély feltűnően sokszor okoz gondot a terasz burkolat tulajdonosoknak. A helyreállítás költségei messze meghaladják az alapos terasz burkolat készítésére fordított költségeket. A terasz burkoló lapok felválása több burkolás kivitelezési hibára vezethetők vissza, így ha Ön leendő ügyfelünk tisztában van ezekkel, akkor a felkészültsége birtokában a terasz burkolás hibák megismerésével elkerülheti a felesleges aggodalmakat. Terasz burkolás hibák folytatás...


Tartós burkolat titkai

Tartós burkolat titkai között olvasva Ön is átláthatja a burkolatok készítésének hiba forrásait. A terasz burkolat készítésénél ezek az információk ("élet") burkolat mentőek lehetnek, így az információk hozzájárulnak a tudatos látásmód kialakulásához.
Tartós terasz burkolat titkai folytatás...


Terasz beton repedés

terasz kiegyenlítés

A terasz beton repedés károsan hat a burkolat élettartamára. A már elkészült terasz burkolás alatt is megrepedhet a beton, aminek biztos következménye a burkolat felfagyás. Mitől keletkezik ez a káros hatás? Hogyan védekezhetünk, hogyan előzhetjük meg, mit tehetünk annak érdekében, hogy tartós terasz burkolatunk legyen? A rétegelválasztás, a burkolat elválasztás az Ön kezébe adja a kulcsot!
Terasz rétegelválasztás folytatás...


Terasz lejtés

Terasz lejtés

A terasz lejtés szerepe a tartós burkolat kialakításban elengedhetetlen. A terasz lejtése segítí a csapadék mielőbbi automatikus eltávolítását. Terasz burkolat lejtés nélkül a tócsákban megálló víz túlzott mértékben beszivárog a burkolat alá, ahol komoly károkat okoz. A lejtés útólagos kialakítása, sokszor akadályokba ütközik, ráadásul drága megoldás, ezért még a kőműves munkáknál kell kialakítani a megfelelő terasz beton lejtést! Terasz lejtés folytatás...


Üregmentes ragasztás

Üregmentes ragasztás

A burkoló lap ragasztás megpecsételi a terasz burkolat élettartamát. A rettegett terasz burkolat felfagyás elsődlegesen a burkoló ragasztás hiányosságaiból erednek. Legtöbbször a burkolat ragasztás folyamán követi el a burkoló a végzetes hibát. Nem elegendő csak a minőségi burkoló ragasztók használata, a ragasztás burkolás munkafolyamata is befolyásolja a végeredményt!
Üregmentes ragasztás folytatás...


Terasz vízszigetelés

Terasz vizszigetelés

A terasz vízszigetelés megóvja a terasz alatt elhelyezkedő helységeket a beázás következményeitől. Utólag elkészített terasz vízszigetelés szakszerű burkoló kivitelezést igényel, mivel a víz a legkisebb hibát is megtalálva utat tör magának.
Terasz vízszigetelés folytatás...


Terasz beázás

Terasz beázás

A terasz beázás a terasz burkolaton, azok résein átszivárgó csapadék következményei. Komoly károk keletkezhetnek, ha a terasz alatt helység is húzódik! Mi kell ahhoz, hogy elkerüljük a terasz felöli átáztatást?
Terasz beázás elleni védekezés folytatás...


Terasz élvédők, profilok

Terasz élvédők, profilok

Terasz vízvető megakadályozza a terasz burkolatról lecsorgó víznyomok kialakulását a terasz homlokfalán. A vízvető profilkialakítása révén a vizet eldobja a falsíktól, így az nem csorog vég rajta.
Terasz profilok folytatás...


Terasz dilatáció

Terasz dilatáció

A burkolás dilatáció nélkül a terasz burkolat tágulásából származó feszültség a burkoló ragasztóra és a burkolás fugákra terhelődnek. Aki lebecsüli ennek mértékét és nem helyez el tágulást biztosító rést, profilt a burkolatban, annak szembesülnie kell a burkoló lapok felpúposodásával. Dilatáció folytatás...


Terasz repedések

Terasz repedések

A terasz burkolat fugarepedés mire vezethető vissza, mit okoz, mik a következmények, és persze hogyan védekezzünk ellene?
Ezekre megtalálja a választ, ha beleolvas burkoló témákat feszegető oldalba:
Terasz burkolat repedés folytatás...


Terasz burkolat készítés a burkoló szakember minden tudását felkészültségét igénybe veszi.
Nincs még egy olyan burkolat a ház körül, ami annyi romboló hatásnak van kitéve, mint a terasz burkolat. Erős napsütés akár 60 fokra is felfűtheti a burkoló lapokat, ugyanakkor télen a hideg, olyan mértékű burkolat zsugorodást eredményez, amit a hanyag burkoló munka esetén, már nem képes károsodás nélkül elviselni.

Minden terasz tulajdonos rémálma, a terasz burkolat felfagyás elkerülhető, ha burkolás technikailag felkészült szakavatott burkoló kezek alkotják meg a terasz burkolást.

A terasz burkoló padlólapok ragasztásának minőségén éppen annyi múlik, mint a burkolás megelőző betonozási kőműves munkán.
Terasz beton legkisebb repedése is elég ahhoz, hogy a burkoló lapok alá kerülő csapadék felfagyást eredményezzen. Ezek a repedések, burkoló munka befejezte után is keletkezhetnek. Még a leggondosabb burkoló munka mellett is előfordulhat a terasz természetes (vagy épp természetellenes !) mozgásából fakadó apró repedés. Most a terasz beton készítés hiányosságainak következményeire gondolok, ami ellen a legfelkészültebb burkoló csak egy igazán előre látó megoldást kínálhat:

Terasz burkolat rétegelválasztás a tökéletes megoldás a repedés ellen!