kapcsolat
fejléc
Fürdőszoba felújítás, látványos kialakítás precíz kivitelezéssel A-Z ig egy kézben!


Burkolás információk, burkoló munkák nélkülözhetetlen elemei.

Burkolat tervezési fázisában a burkolás ötletek gyűjtésén kívül olyan hasznos burkolás információkat is érdemes beszerezni, amelyek birtokában átláthatóbbá válnak a burkoló munkák problémái, a burkolat készítés kreatív lehetőségei, az új burkolás technikák, a munkálatokhoz szükséges néha kevésbé ismert alapanyagok, stb.

Miért előnyös Önnek ezekről is ismereteket szerezni?
A tudatos ügyfél hozzáállás megelőzheti azokat a burkolat hibákat, amelyeket jobb elkerülni. A meghozandó döntésekben pedig irányt adó kiinduló pontként, akár támaszkodni is lehet a burkolás információkra!

Burkolás információk

okos ötletek

Nagyító alatt a burkolás információk:Igényes fürdőszoba felújítás, belsőépítészet átalakítás, vízszerelés, precíz burkolás!

Burkolás hibák

16 féle olyan burkoló munka közben elkövetett burkolás hibák találhatók egy helyen, amik befolyásolják a lendő burkolat hoszzú távú élvezhetőségét. Látogassa meg a burkolás hibák oldalt!


Tartós burkolat titkai

Megfelelő burkolat kiválasztásán kívűl, a megfelelő burkoló ragasztó, fuga, és helyes burkolás technika is szükséges ahhoz, hogy a leendő burkolat tartós is legyen!
Ismerkedjen meg ezzekkel a burkolat tartósságát befolyásoló információkkal!


Burkolat terv

Burkolás során terv nélkül olyan belekezdeni a burkoló munkának, mintha házat építenénk alapok nélkül. Ugyan nem statikai burkolás problémák keletkeznek, mint inkább esztétikai, viszont nincs az a megrendelő aki ennek örülne.
Az esztétikus burkolat alkotáshoz hozzá tartozik az előre gondolkodás, amihez még a burkolás munka megkezdte előtt végig kell gondolni a kiinduló pontokat, látványbeli fontossági sorrendeket.
A burkolatterv meg alapozza a tökéletes burkoló munkát!


Burkolás minták

Burkolat tervezésnél felmerül a kérdés mivel dobjuk fel egy kicsit? Burkoló lapok egyhangúságát különféle burkolás minták, egyedi burkolat készítés technikák is megszínesíthetik.
A drága bordűr, listello egyszerű módon is helyettesíthető, ráadásul nem csak a pénztárcát kimélhetjük, de teljesen egyedivé is varázsolhatjuk a burkoló munka végerdedményét, legyen az fürdőszoba felújítás, nappali vagy terasz burkolás!
Szerezzen burkoló ötleteket burkolás minták oldalon!Bordűr készítés

Az üzletekben vásárolható burkolat díszítő elemek oly annyira drágák, hogy egy fürdőszoba felújítás burkolat vásárlás költségének jelentős hányadát teszi ki!
Lehetőség van egyedi és jóval olcsóbb megoldáshoz folyamodni,
amelyet a bordűr készítés oldalon mutatok be!


Világító bordűr

Burkolat díszítéseként a háttérből világító fény hatását hasznosíthatjuk, mellyel kellemes látvány produkálhatunk a fürdőszobában! Például egy tükör köré készített világító bordűr egyedi megoldás lehet erre!


Burkolat váltás

Eltérő burkolat mintáknál, különféle burkoló anyagok találkozásánál, szintkülönbségek áthidalásánál kerül előtérbe az átmenetek, tágulási rések esztétikus takarásának kérdése.
Szerezzen ismereteket a hajlítható burkolatváltás lehetőségeivel!


Dilatáció

Sok problémát okoz a burkolat tágulásának helyet adó dilatációs rés helyes kialakítása!
Burkolat repedés, külső térben felfagyás a roszz vagy hiányos dilatáció kialakítás következménye!


Üregmentes ragasztás

Burkolat tartósságát befolyásolja a ragasztás minősége, a ragasztás technológiai kivitelezése. Régebben nem voltak ilyen korszerű anyagok mint manapság, mégis a jól lerakott burkolat évtizedekig gond nélkül kiszolgált! Hogyan?! Erre kap választ az üregmentes ragasztás oldalon!


Egyenetlen aljzat kiegyenlítése

Látszólag síma felület megtévesztheti az avatatlan szemeket. Mára már olyan adalékok vannak az anyagokban mely felületi simaságot is eredményeznek. Ám egy esztétikusan egyenletes burkolás alapjaként nem elegendő, ha egy felület csak sima! Ennél fontosabb hogy az sík is legyen! A sík felületen végzett burkoló munka az esztétikai kivitelezhetőségen kívűl, még tartósságot is ad a burtkolatnak.
Aljzatkiegyenlítés néhány gondolata eloszlathatja a félreértéseket!


Helyes fugázás módszere

A burkolat fuga a burkolás esztétikai megjelenésén kívűl a tartósságra is jelentős hatással van. Vízzáró képessége csökkenti a felfagyás kialakulását. A fugázás ugyanolyan szakértelmet igényel, mint a burkoló munkafolyamatok többsége. Néhány fontos burkolás szabály betartásával elkerülhető a fuga meggyengülése.
Tartós burkolathoz a helyes fugázás módszer, életbevágó, befelyező burkolás munkafolyamat.


Rugalmas réskitöltés

Mi is az a szilikon fuga? Kell-e egyáltalán?
A színes szilikon tubusonkénti ára miatt, sokakban felmerülnek ezek a kérdések!
Kidobott pénz helyett, hasznos segítő anyagként fog gondolni rá, ha elolvassa a szilikonozás oldalt!


Élvédő helyett

Sok burkolat, burkoló lap van, amihez nem illik egyetlen élvédő sem.
Mit tehetünk, ha ebbe a helyzetbe botlunk?
Kompromisszumok nélkül is van erre megoldás, csak olvasson bele a gércsiszolás oldalba!


Tipp a csempe fúráshoz

Kerülhet a házigazda olyan helyzetbe, hogy fürdőszoba polcot kell rögzítenie úgy, hogy meg kell fúrnia a csemépézést. Akik nincsenek hozzászokva a sikamlós felületek megfúrásához, azoknak jól jöhet az a leírás, amely segítséget ad a csempe gond nélküli megfúrása témájában.


Régi csempe felvésése helyett

Régi burkolat felújításának költsége jelentősen csökkenthető. Megspórolható a régi burkolás eltávolításának és az alapok helyreállításának költsége! Ismerkedjen meg a csempe leverése helyett a csempe csempére burkolás technika hátterével!


Kád felújítás

A kád még normál használat mellett is gyorsan karcolódhat, idővel emiatt cserére szorulhat. Ám a kád csere jelentős kosszal és persze anyagi ráfordítással is eggyütt jár! Jó megoldás lehet bontás helyett a kádfelújítás ami nem jár koszolással, gyorsan és kisebb költséggel is kivitelezhető!A kád még normál használat mellett is gyorsan karcolódhat, idővel emiatt cserére szorulhat. Ám a kád csere jelentős kosszal és persze anyagi ráfordítással is eggyütt jár! Jó megoldás lehet bontás helyett a kádfelújítás ami nem jár koszolással, gyorsan és kisebb költséggel is kivitelezhető!


Használjunk mozaik burkolatot díszítésnek

Igényes burkolat díszítéshez használhatjuk bátran a mozaik burkolatot. Egyes elemek mozaik burkolás kiemeléssel, rendkívűli és egyedi megjelenést adhatunk akár a fürdőszobánban, de még a nappaliban is!


Burkolás információk egy helyre gyűjtve!